Decizie istorică în UE în ceea ce privește telefonia mobilă

telefon
Foto: Victorgrigas via Wikimedia Commons

Parlamentul European a aprobat eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state care fac parte din Uniunea Europeană, începând cu 15 iunie 2017. Decizia vine după ani de negocieri dure, potrivit agerpres.ro.

Eliminarea tarifelor de roamning se va face în două etape. Prima măsură prevede că din aprilie 2016, taxele de roaming vor fi plafonate la 0,05 euro pe minut la apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesaje de tip SMS și 0,05 euro/MB la utilizarea internetului mobil.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrud Ansip, a salutat adoptarea legii și crede că e un pas important către crearea unei piețe unice de telecomunicații în UE.

„Pentru a deveni mai competitive și a-și consolida rețelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicații să joace un rol mai mare pe scena globală”, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european pentru economia și societatea digitală, care a precizat că în timp ce în Statele Unite sunt doar patru companii de telecomunicații, în Europa sunt 280.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.