Un comedian din Canada, tată a 3 copii, a plecat voluntar pe front în Ucraina: „Nu sunt ucrainean. Sunt om”

Anthony Walker
Anthony Walker. Sursa: Twitter

Un tânăr comedian din Canada în vârstă de 29 de ani a plecat voluntar în Ucraina pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși, relatează BBC.

Anthony Walker este din Toronto, nu are experiență militară, iar în urmă cu 3 ani nici măcar nu i s-a permis să se înroleze în Forțele Armate Canadiene, considerându-se că nu este apt pentru luptă deoarece suferă de hemofilie.

Walker, care studiază și securitatea cibernetică la facultate, este cunoscut în mediul online mai ales pentru clipurile comice pe care le publică pe Twitter și pe YouTube. Are peste 100.000 de urmăritori pe rețelele sociale.

„Eu și soția mea ne uitam la știrile care veneau din Ucraina, la fotografii, la videoclipuri. Mi-am spus – dacă s-ar întâmpla în Canada aș vrea să ajut”, a povestit bărbatul care este tatăl a 3 copii.

Apoi și-a dat seama cât de „norocos” este că s-a născut într-o țară stabilă, bogată, care nu a cunoscut niciodată un război pe teritoriul său, și s-a decis că vrea să îi ajute pe ucraineni.

„Noi nu am fi niciodată atacați astfel. Avem acest privilegiu. Nu am legături cu Ucraina. Nu sunt ucrainean. Sunt om. Cred că e un motiv suficient de bun ca să vin aici”, a mai relatat el pentru BBC.

Tânărul se află acum la granița polono-ucraineană, pentru a-i ajuta pe refugiați. Ulterior el va trece granița în Ucraina și va călători la Lvov, iar de acolo va ajunge pe front. Walker are și pregătire în domeniul medical, având un certificat de tehnician medical de urgență.

El a mai comentat că este conștient de pericolul la care se expune: „Grenadele și gloanțele ucid. Nu este un joc video.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.