Un cimitir neobișnuit a fost descoperit în România

Două echipe de cercetători din România și Statele Unite au descoperit un cimitir unic. Specialiștii români lucrează de câteva săptămâni împreună cu antropologi de la Universitatea Nevada pe un șantier arheologic de la Măgura Uroiului. Potrivit Știrile TVR, la mai puțin de 20 de kilometri de Deva s-au descoperit mormintele unor copii care aveau vârste cuprinse între 6 și 10 ani, precum și rămășițele unor femei adulte.

Arheologii spun că ritualul de înmormântare aproape că nu are asemănare cu ce s-a descoperit până acum în Europa.

„Habar nu am unde sunt bărbaţii, chiar am vrea vrea foarte mult să aflăm unde sunt îngropaţi toţi bărbaţii, dar asta nu ştim încă. Tot ce putem spune este că aici sunt îngropaţi femei şi copii. Eu locuiesc în Las Vegas şi va pot spune că nu avem nimic în Las Vegas care să se asemene cu ceea ce este aici. Este cu adevărat unic”, a declarat specialistul Anna Osterholtz, din cadrul Universității Nevada, pentru Știrile TVR.

Mormintele aveau și oase de animale care ar fi fost aruncate după ridicarea monumentelor funerare, iar acest aspect pare a fi o manifestare cu mai multe înțelesuri simbolice care urmează să fie analizate de oamenii de știință.

Mormintele erau acoperite cu un strat de piatră de 79 de centimetri, iar osemintele sunt din secolul 8 Î.Ch.

În aceeași zonă au mai fost descoperite urmele unei fortificații dacice și o carieră de piatră romană.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.