Un ciclon ajunge în România. În ce zone ar putea ninge

FOTO: Claudia Bauch/Pixabay.com
FOTO: Claudia Bauch/Pixabay.com

Iarna ar putea veni în weekend și în zonele joase de relief, nu doar la munte. Un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre, iar o masă de aer rece va pătrunde în România dinspre est. Meteorologii anunță că se face tot mai frig și nu este exclus să cadă primii fulgi la câmpie.

Începând de vineri, o depresiune atmosferică va începe să afecteze țara noastră. Inițial, sunt așteptate ploi doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile, scrie meteoradar.ro.

„Sâmbătă, 18 noiembrie, ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umezeală din mare va conduce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice. În același timp, dinspre est va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie”, arată sursa citată.

De duminică, 19 noiembrie, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1 – 3 grade, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.