Un cetățean român a fost ucis în timpul confruntărilor dintre Israel și Hamas

război israel gaza
Foto: Al Jazeera English / Wikipedia.org

Un cetățean român a fost ucis în timpul confruntărilor dintre Israel și Hamas, a anunțat Ministerul de Externe.

”Suntem profund întristați de pierderea unui militar cu dublă cetățenie, româno-israeliană. Suntem solidari cu Israelul în această perioadă dificilă. România condamnă ferm atacurile în curs asupra populației Israelului”, a transmis MAE într-un comunicat de presă publicat pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter.

Începând din data de 8 octombrie, românii care se aflau în Israel au început să fie repatriați prin intermediul unor curse operate de TAROM și de companii private.

Peste 1.000 de cetățeni români au revenit în țară de la începutul conflictului.

În cursul nopții de 9 spre 10 octombrie au fost repatriați 596 de cetățeni români, cu ajutorul a două curse TAROM și a două curse operate de companii aeriene private, a transmis MAE.

Foto: Al Jazeera English / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.