Un bărbat a pozat în manechin în vitrina unui magazin ca să fure bijuterii după ora de închidere

manechin polonia hoț
Foto: Poliția din Varșonia / BBC

Un bărbat a fost acuzat că a pozat în manechin în vitrina unui magazin din Varșovia, Polonia, pentru a fura bijuterii după ora de închidere, relatează BBC.

Tânărul de 22 de ani a fost fotografiat stând nemișcat și ținând o geantă într-o vitrină a unui magazin dintr-un mall.

Potrivit poliției, după închiderea centrului comercial, tânărul a stat pe loc până când „a simțit că este în siguranță”. Apoi s-a plimbat prin mall în căutarea unor bunuri pe care să le fure. În cele din urmă, s-a oprit la un magazin de bijuterii. Ulterior, el a mers la un alt mall și a furat și de acolo diverse produse.

Poliția din Varșovia a transmis că angajații și clienții magazinului nu au observat nimic neobișnuit, deoarece bărbatul stătea în vitrină printre mai multe manechine.

Până la urmă, tânărul a fost depistat de personalul de securitate.

Bărbatul este acuzat de alte două incidente. În primul caz, el a luat masa târziu la un restaurant dintr-un centru comercial și a așteptat ca acesta să se închidă. Apoi a intrat într-un magazin de îmbrăcăminte și „și-a schimbat hainele cu altele noi”.

În celălalt caz, la o altă locație, bărbatul a așteptat până după ora închiderii, iar apoi „a luat bani din mai multe case de marcat”.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 3 luni. Este acuzat de furt și riscă până la 10 ani de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.