Un bărbat a fost condamnat după ce a găsit pe stradă un card și a cumpărat cu el benzină și țigări

card bani portofel
Foto: Goumbik / pixabay.com

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la un 1 și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a găsit pe stradă un card bancar și a făcut cumpărături cu el, relatează publicația locală „Gorjeanul”.

În loc să predea cardul poliției, bărbatul și-a alimentat mașina cu benzină și a cumpărat mai multe pachete de țigări, cheltuind în total aproape 474 de lei.

Cardul avea funcția contactless, așa că cel care l-a găsit a avut posibilitatea să facă mai multe plăți de până în 100 de lei, fără a introduce codul PIN.

Cardul fusese pierdut de un pensionar în vârstă de peste 80 de ani. Acesta a reclamat pierderea cardului după câteva zile.

Bărbatul a fost condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos şi însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

În afară de faptul că trebuie să returneze suma cheltuită, bărbatul trebuie și să-i plătească daune morale de 1.000 de lei pensionarului. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Foto: Goumbik / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.