Un bărbat a fost amendat pentru că i-a atras atenția unei persoane să poarte mască în magazin

coronavirus
Foto: vperemencom / pixabay.com

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a demarat o anchetă după ce un bărbat s-a plâns pe rețelele sociale că a fost amendat pentru că, fiind într-un magazin din Otopeni, i-a atras atenția unui client să poarte masca de protecție. Bărbatul spune că din acest motiv a fost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

„Am atras atenţia cuiva să-şi tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacţionat urat, înjurături, ameninţări, etc… cei de la magazin au devenit atenţi (mulţumesc!) şi au observat că mă aştepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru şi au chemat poliţia. A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât şi pe mine pentru tulburarea liniştii publice, cu câte 1000 de lei. Poliţistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că şi pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenţia să poarte masca corect”, a povestit Gabi Hirit, bărbatul amendat.

Acesta a postat și un dialog pe care l-ar fi avut cu polițiștul, care i-a spus că dacă voia să se simtă în siguranță trebuia „să stea acasă” și să comande de mâncare printr-o aplicație.

IPJ Ilfov a transmis ulterior că a demarat o anchetă cu privire la acest incident. „La data de 06 aprilie a.c., în jurul orelor 13:35, poliţişti din Otopeni au fost sesizaţi cu privire la un conflict spontan, izbucnit ca urmare a unor discuţii purtate între 2 persoane, pe fondul nepurtării măştii în mod corespunzător, de către una dintre acestea, într-un magazin alimentar, din localitate.

Poliţiştii oraşului Otopeni au identificat la faţa locului 2 bărbaţi, iar din verificările efectuate, a rezultat că aceştia şi-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, poliţiştii din Otopeni au procedat la sancţionarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată şi actualizată, cu amenzi contravenţionale, în valoare de 1000 de lei fiecare. (…)

Cu privire la posibilele afirmaţii neprincipiale ale unuia dintre poliţişti, precizăm faptul că, în urma celor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate, iar la finalizarea acestora, se va dispune potrivit actelor normative în vigoare. De asemenea, precizăm faptul că, persoana care a fost sancţionată cu amendă poate formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei la instanţa de judecată competentă”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov, citat de digi24.ro.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.