Un bărbat a fost amendat pentru că a înjurat pe Facebook o instituție și pe angajații acesteia

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Un arădean s-a trezit cu oamenii legii la ușă și a primit o amendă, după ce a înjurat pe Facebook o instituție și pe angajații ei. Jandarmii i-au dat o amendă de 1.000 de lei.

Jandarmii arădeni au transmis că s-au sesizat din oficiu, marți după-amiază, cu privire la faptul că un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării, cât și subiecților prezentați în text.

Jandarmii au identificat autorul comentariului și s-au dus la domiciliul acestuia.

„Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la ușă, bănuind care este motivul vizitei. Având în vedere cele constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru injurii și expresii jignitoare adresate pe o rețea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea și onoarea persoanelor la care a făcut referire”, a transmis Jandarmeria Arad.

Jandarmeria precizează că în conformitate cu o decizie formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, rețelele de socializare reprezintă spațiu public întrucât „prin natura lor rețelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator”.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube pentru a vedea și alte reportaje și interviuri.