Un avion Ryanair s-a umplut de fum: „Lumea a început să țipe, am crezut că murim”

ryanair fum
Foto: Captură YouTube

O aeronavă Ryanair care zbura pe ruta București – Londra s-a umplut de fum imediat după decolarea de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Un filmuleț realizat de o pasageră, Nicoleta Stoica, arată că oamenii s-au speriat în momentul în care fumul a pătruns în cabină.

„În momentul când a decolat a început să iasă fum, abur înecăcios. Nu ni s-a spus cauza. Ni s-a spus să stăm liniștiți. Lumea țipa, un pasager voia să se ducă către pilot [să îi spună – n.r.] să oprească, să se întoarcă. Toți pasagerii erau panicați, nu știam ce să facem”, a povestit Nicoleta Stoica pentru postul de televiziune Digi24.

„În momentul în care a început să iasă fum și lumea a început să țipe, am crezut că murim”, a mai spus ea.

Ulterior, pasagerilor li s-a spus și care a fost cauza accidentului: lichidul de degivrare a intrat la motor din cauza unei neatenții a echipajului de la sol. Lichidul de degivrare este folosit pentru a înlătura straturile de gheață sau de chiciură de pe suprafețe, de obicei metalice, care vin în contact cu aerul umed la temperaturi scăzute.

Aeronava Ryanair a survolat Bucureștiul timp de 40 de minute pentru a pierde combustibil. Membrii echipajului i-au informat pe pasageri că siguranța lor nu a fost pusă în pericol, însă nici ei „nu au mai trecut prin așa ceva”, a mai povestit Nicoleta Stoica.

Avionul a aterizat în siguranță pe Aeroportul Otopeni, iar pasagerii care nu doresc să plece cu avionul de 15.00 spre Londra își vor primi banii înapoi.