Ultimul meci acasă. Steven Gerrard s-a despărțit în lacrimi de Liverpool – VIDEO

Steven Gerrard, emblematicul căpitan al formației engleze FC Liverpool, a jucat ieri, pentru ultima oară, în fața fanilor de pe Anfield Road.

A fost, bineînțeles, un moment emoționant, atât pentru fotbalistul englez care și-a petrecut ultimii 17 ani pe teren, în prima echipă a ”cormoranilor”, dar și pentru fani, care pierd astfel ultima legătură activă cu gloria.

În fața unui stadion decorat cu bannere adresate căptianului, suporterii i-au cântat numele minute în șir lui Gerrard, care a fost însoțit pe teren de cele trei fetițe ale sale, Lilly-Ella, Lexie și Lourdes.

Nici rezultatul partidei nu a fost unul fericit. Liverpool a pierdut cu 3-1 în fața londonezilor de la Crystal Palace, echipă care anul trecut i-a împiedicat în finalul sezonului pe Gerrard și compania să câștige primul titlu pentru Liverpool din 1990 încoace.

La meci au fost prezent și Gerard Houllier, managerul francez care i-a dat prima șansă tânărului Steven, în 1998. Gerrard, care a câștigat aproape tot ce se putea câștiga cu Liverpool, mai puțin titlul în Anglia, a ținut un discurs mișcător, întrerupt adesea de aplauzele publicului.

”Mă simt foarte straniu. Mi-a fost groază de acest moment. Îmi va lipsi atât de mult totul. M-am bucurat de fiecare minut pe care l-am jucat aici și sunt devastat că nu voi mai putea evolua în fața acestor suporteri”, a spus celebrul ”optar” din Liverpool.

Steven Gerrard (34 de ani) este ultimul mare căpitan al ”roșilor”, care încă sunt cea mai titrată echipă engleză în Europa. Cu el în teren, FC Liverpool a câștigat Liga Campionilor, Cupa UEFA, două Supercupe ale Europei, două Cupe ale Angliei și trei Cupe ale Ligii Angliei.

A fost desemnat de mai multe ori fotbalistul anului în Anglia și a fost de trei ori golgheterul echipei sale, cu toate că nu a evoluat niciodată ca atacant. A jucat 706 meciuri pentru Liverpool și a înscris 183 de goluri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: