Ultimele cuvinte ale unui soldat rus: „Mamă, mi-e frică. Ni s-a spus că ne vor aștepta cu bucurie, dar ei se arunca sub tancuri”

ucraina
Sursa: Captură Twitter

Ambasadorul ucrainean la Națiunile Unite a citit în plenul sesiunii de urgență a Adunării Generale a ONU un dialog purtat prin mesaje de un soldat rus cu mama sa.

Reprezentantul Ucrainei a prezentat și o foaie tipărită cu mesajele din telefonul soldatului despre care spune că a fost ucis la doar câteva momente după ce a vorbit cu mama sa.

Mama soldatului: De ce nu ai mai răspuns de atât de mult timp? Chiar ești la exerciții militare?

Soldatul: Mamă, nu mai sunt în Crimeea, nu mai sunt la exerciții militare.

Mama: Atunci unde ești? Tata întreabă dacă pot să îți trimit un pachet.

Soldatul: Ce pachet să îmi trimiți, mamă?

Mama: Despre ce vorbești, ce s-a întâmplat?

Soldatul: Mamă, sunt în Ucraina. E un adevărat război aici. Mi-e frică. Bombardăm toate orașele, țintim chiar și civili. Ni s-a spus că ne vor aștepta cu bucurie, dar ei se arunca sub tancuri pentru a nu ne lăsa să trecem. Ne numesc fasciști. Mi-e atât de greu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.