Ucraina va primi 350 de milioane de dolari de la Banca Mondială

Kiev FOTO: 12019/Pixabay.com
Kiev FOTO: 12019/Pixabay.com

Consiliul de administrație al Băncii Mondiale a decis alocarea acestei sume ca făcând parte dintr-un plan pe termen scurt și lung de finanțare a Ucrainei, potrivit unui comunicat citat de agenția de știri Reuters.

În cadrul unei întâlniri desfășurate la München, Germania, între președintele Băncii Mondiale, David Malpass, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Ucraina a primit asigurări că va primi sprijin atât pentru cetățenii ei, cât și pentru economie. Astfel, Banca Mondială va acorda Ucrainei fonduri inițiale, care vor fi urmate de ajutor bugetar suplimentar, precum și sprijin pentru reforme, inclusiv în domeniile climei și energiei.

La întâlnirea de sâmbătă, 19 februarie, David Malpass și Volodimir Zelenskiy au mai discutat și o serie de proiecte pentru Ucraina, privind eficiența energetică, infrastructura, căile ferate sau consolidarea economiei și creșterea oportunităților de muncă în zona de Est a țării.

Banca Mondială, cu sediul central la Washington D.C., SUA,  este o bancă de dezvoltare care acordă împrumuturi cu dobândă redusă, credite fără dobândă şi grant-uri (credite nerambursabile) ţărilor în curs de dezvoltare. Totodată, este una dintre cele mai importante organisme internaţionale de finanţare a programelor în domeniile sănătăţii, învăţământului, luptei împotriva HIV/SIDA, protecţiei mediului şi a programelor de reducere a datoriei ţărilor sărace.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.