Ucraina oferă amnistie și bani rușilor care depun armele

FOTO: mil.ru/Wikimedia Commons
FOTO: mil.ru/Wikimedia Commons

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a făcut un apel adresat direct soldaților ruși care luptă în Ucraina. Acesta le-a transmis că vor primi amnistie totală și despăgubiri bănești dacă depun armele în mod volnta, potrivit Reuters.

„Cei dintre voi care nu doresc să devină un criminal și să moară se pot salva”, a spus el într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Reznikov, soldații ruși care își depun armele vor primi 5 milioane de ruble (circa 46.000 de dolari la schimbul valutar de luni).

„Soldatule rus, ai fost adus pe pământul nostru pentru a ucide și a muri. Nu urma ordinele criminale. Vă garantăm o amnistie completă și 5 milioane de ruble dacă vă predați armele. Pentru cei care continuă să se comporte ca un ocupant, nu va exista milă”, a transmis Reznikov.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.