Ucraina le dă arme civililor pentru a lupta împotriva rușilor

armata ucraineană
Soldat ucrainean. Foto: www.mil.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii vor primi dreptul a deține arme.

Astfel, Ucraina le va da arme civililor pentru a lupta împotriva rușilor. Zelenski a făcut apel la cetățenii ucraineni să își apere țara în fața forțelor militare rusești. Toți voluntarii care se oferă vor primi arme.

Președintele li s-a adresat și veteranilor ucraineni, pe care i-a chemat la luptă împotriva rușilor.

„Ne apărăm țara, luptăm pentru țara noastră și ne-o protejăm”, a mai declarat președintele.

El a amintit că Ucraina este atacată atât pe cale terestră, cât și din aer, în regiunea Donbas, în nord, est și sud.

Zelenski a amintit că inamicii au suferit pierderi, însă că există și foarte mulți soldați ucraineni răniți. În acest sens, președintele a făcut un apel la concetățenii săi pentru ca aceștia să doneze sânge.

„Fiecare cetățean ucrainean va decide viitorul poporului nostru”, a mai spus Zelenski.

Totodată, Volodimir Zelenski a anunțat că a Ucraina a întrerupt oficial legăturile diplomatice cu Rusia, după ce aceasta i-a invadat teritoriul.

Foto: www.mil.gov.ua

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.