Turistă cazată într-un hotel din România: „Ne-a fost recomandat să mâncăm mai puțin! Au voie să facă acest lucru?”

FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com
FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com

O turistă care s-a cazat într-un hotel din România, în regim demipensiune, a povestit pe un grup de Facebook, „Avocat Online”, că angajații restaurantului i-au sugerat ca ea și cei care o însoțeau să mănânce mai puțin.

„Bună seara. Sunt cazată de 3 zile, împreună cu alte 5 persoane într-un hotel de la o stațiune, iar pe bilet am inclusă ca opțiune la mâncare mic dejun-ul și cina. Restaurantul hotelului este de unul de tip autoservire, adică tu îți alegi câtă mâncare vrei și ce mâncare vrei.

De precizat că mâncarea este foarte reușită și pe gustul nostru, așadar ni se pare normal să te ospătezi cum vrei, că de asta e autoservire. Așadar, noi 5 ne-am comandat câte 2-3 farfurii de mâncare de persoană la fiecare masă de până acum…

Doar că ne-a fost „recomandat” de unii dintre angajații hotelului, cu alte cuvinte, să mâncăm mai puțin.

Întrebarea e, au voie să facă acest lucru sau avem parte de vreun abuz? Și dacă da, cui am putea să ne adresăm. Mi se pare normal că dacă e autoservire să nu ți se impună reguli ce și cum mănânci”, a povestit femeia pe Facebook.

O parte din membrii grupului au ironizat-o, alții au împărtășit din experiențele lor.

„Tocmai am venit din primul meu concediu în străinatate (Grecia) și pot spune că la micul dejun (acesta a fost inclus în pret) am mâncat excelent. Nimeni nu mi-a zis nimic, atâta timp cât mănânci tot din farfurie este suficient.

Nu am fost singura care a făcut acest lucru (să mănance mult), au mai fost și altii deoarece i-am urmărit pe fiecare”, a scris un alt membru al grupului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.