Turistă amendată la barajul Vidraru pentru că a hrănit un urs din mașină

urși
Foto: jandarmeriaarges.ro

O turistă din București a fost amendată cu 500 de lei de jandarmi deoarece a hrănit un urs din mașină, anunță Jandarmeria Argeș într-un comunicat de presă.

Miercuri, 13 iulie, jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au observat un urs care era hrănit de o turistă din mașina personală.

Incidentul s-a petrecut în apropierea barajului Vidraru.

Animalul salbatic a fost îndepartat în mediul natural, iar femeia din municipiul Bucuresti, în vârsta de 35 de ani, a fost sanctionata contraventional cu amenda în valoare de 500 lei pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic” conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Jandarmeria Argeș le recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea și, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească și să nu se apropie pentru a le fotografia.

Peste 100 de apeluri 112 care anunțau prezența urșilor în zonele populate au fost preluate de Jandarmeria Argeș de la începutul acestui an și până în prezent.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.