Tulpina africană de coronavirus este și în România. MedLife a depistat două cazuri

test coronavirus
Foto: Herney / pixabay.com

Specialiștii de la MedLife anunță că au identificat două cazuri de infecție cu tulpina sud-africană de coronavirus. Este vorba despre un caz în București și celălalt în Pitești. De asemenea, au fost identificate și 72 de noi cazuri cu varianta britanică.

„Prevalența pe loturile studiate cu privire la tulpina britanică a evoluat de la 12% la 77% în mai puțin de 2 luni. Creșterea continuă a ratei de infectare în ultima perioada și a numărului de pacienți internați la ATI întărește faptul că tulpina din Marea Britanie a devenit dominantă pe teritoriul țării”, arată clinica într-un comunicat de presă.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

„Din toate datele existente, vaccinurile rămân eficiente pentru formele severe de infectare cu noile tulpini, dar nu garantează lipsa formelor moderate pentru persoanele deja vaccinate. Pfizer și Moderna oferă protecție, iar AstraZeneca oferă protecție pentru formele severe de boală, aspect care ne interesează cel mai mult, pentru că la această categorie se înregistrează decesele”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3.

Divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat până în prezent 151 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie și 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană dintr-un total de aproape 600 probe analizate.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.