Trupele rusești au intrat în Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina

harkov
Foto: Capturi Twitter

Trupele rusești au intrat astăzi în Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, aflat în nord-estul țării.

Harkov, oraș cu o populație de 1,4 milioane de locuitori, a fost bombardat puternic azi-noapte, iar o clădire cu 9 etaje a fost lovită. O femeie în vârstă a murit în urma exploziilor. Din fericire, alți 60 de locatari nu au fost răniți deoarece se ascunseseră în subsol.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată că pe străzile din Harkov se dau lupte grele între soldații ucraineni și invadatorii ruși.

Pe străzile orașului au pătruns și tancuri și vehicule blindate. Autoritățile locale ucrainene le cer civililor să rămână în adăposturi, potrivit BBC.

Trupele rusești au aruncat în aer și o conductă de gaze naturale din apropiere.

Deocamdată nu vor avea loc negocieri pentru încetarea focului. Președintele Volodimir Zelenski a respins oferta Moscovei ca negocierile să aibă loc în Belarus, țară care a ajutat Rusia în pregătirea invaziei.

Președintele ucrainean a propus ca negocierile să aibă loc într-o țară neutră, ca de exemplu Israel sau Azerbaidjan, însă Rusia nu a fost de acord.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.