Trump aruncă bomba: ”Pregătește-te, Rusia! Nu ar trebui să fii partenerul unui animal criminal”

Donald Trump a transmis Rusiei și Siriei să se pregătească pentru un atac cu rachete asupra regimului Assad, scriind, pe Twitter, că bombele vor fi ”frumoase, noi și inteligente”.

Liderul de la Casa Albă, faimos în lumea întreagă și pentru mesajele pe care le postează pe rețeaua de micro-blogging, a scris pe Twitter că relațiile dintre SUA și Rusia sunt într-o stare mai proastă decât în timpul Războiului Rece.

”Rusia promite să doboare orice rachetă care vizează Siria. Pregătește-te, Rusia, deoarece vor veni, frumoase, noi și ”inteligente”! Nu ar trebui să fii parteneră cu un animal care își omoară oamenii cu gaz și îi place acest lucru”, a scris Trump pe Twitter.

”Relația noastră cu Rusia este mai proastă ca oricând, incluzând și Războiul Rece. Nu este nevoie să fie așa. Rusia are nevoie de ajutorul nostru cu economia lor, ceva ce ar fi foarte ușor de realizat, și avem nevoie ca toate națiunile să lucreze împreună. Oprim cursa înarmării?”, a fost un alt mesaj postat de președintele american.

După ce rușii i-au averitzat pe americani că vor folosi sistemul de apărare împotriva rachetelor pentru a opri un atac asupra regimului Assad, Donald Trump a pus presiune și pe premierul britanic, Theresa May, căreia i-a cerut susținere totală în organizarea unor raiduri aeriene în Siria, pentru a opri ”folosirea armelor chimice”.

Sirienii au spus că amenințările lui Donald Trump reprezintă o ”intensificare nesăbuită” a situației.

”Nu suntem surprinși de atitudinea Statelor Unite, o țară care a încurajat și încurajează terorismul în Siria”, au spus reprezentanții sirieni la ONU.

Americanii au deja două distrugătoare prezente în Marea Mediterană. Navele sunt capabile să lanseze un baraj de rachete către Siria.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.