Trăiește în sărăcie, dar a înapoiat 1.000 de lei găsiți pe stradă

fata
Foto: Captură YouTube digi24.ro

Deși trăieşte într-o colibă alături de alte şapte persoane şi nu are un venit stabil în afară de ajutorul de la stat, o tânără în vârstă de 20 de ani a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei pe care l-a găsit pe stradă.

Tânăra din Buzău, pentru care suma reprezintă o adevărată avere, s-a dus la poliţie şi a predat portofelul. Proprietara a rămas surprinsă că l-a recuperat, mai ales că totul i se datorează unei persoane nevoiaşe.

Loredana Neagu are 20 de ani şi trăieşte într-o locuinţă improvizată din Berca, alături de părinţi şi de cei cinci fraţi. Fata povesteşte că a găsit portofelul cu aproape 1.000 de lei chiar în ziua în care s-a dus să verifice dacă poate ridica ajutorul social, de care familia are mare nevoie. „L-am luat de jos şi l-am dus la poliţie, pentru că aşa e normal, nu eu am muncit pentru banii ăia, ci cea care i-a pierdut”, a povestit ea pentru digi24.ro.

„Aşa e frumos, să îi duci înapoi”

Portofelul aparţinea unei femei care nici măcar nu apucase să anunţe că l-a pierdut, când poliţiştii i-au spus că poată să vină să îl recupereze. Nu se aştepta să îşi găsească banii şi actele.

Mama tinerei este mândră că fiica ei a făcut exact ce a fost învăţată să facă: „Aşa e frumos, să îi duci înapoi, că poate îi pierde un amărât. Cu şase copii, că i-am făcut, trebuia să le dau o educaţie mai severă. Să nu fure, să nu spargă, dacă găseşte ceva să ducă la poliţie, că aşa e frumos”.

Tânăra a primit din partea proprietarei portofelului 15 lei ca recompensă, dar spune că faptul că a făcut ceea ce trebuia este cea mai mare mulţumire.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: