Trenurile maghiare nu mai ajung în Europa de Vest. Unele plecau din România

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Autoritățile din Austria au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest. Unele dintre ele plecau din România.

Compania feroviară austriacă ÖBB a luat o decizie drastică în contextul întârzierilor excesive înregistrate pe liniile directe maghiare care tranzitează rețeaua feroviară din Europa de Vest, potrivit ȘtirilorProTv.

ÖBB a avertizat în repetate rânduri Căile Ferate Maghiare (MÁV) cu privire la această problemă, dar întârzierile persistente nu au fost remediate de către compania feroviară de stat din Ungaria.

Drept urmare, ÖBB a anunțat o măsură radicală: deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, se arată într-un comunicat.

Această decizie va afecta mai multe rute importante, care conectează Ungaria și chiar România cu orașe germane și austriece.

Începând cu momentul deconectării, toți pasagerii care călătoresc pe aceste rute vor fi nevoiți să coboare din trenurile lor la Viena și să își continue călătoria cu alte mijloace de transport.

MÁV, compania feroviară maghiară, nu a reușit să asigure operarea trenurilor internaționale fără întârzieri semnificative, ceea ce a condus la această decizie drastică din partea ÖBB. 

Legătura directă între Budapesta și orașele München, Linz sau Salzburg nu va mai fi funcțională, obligând pasagerii să facă schimb de trenuri la Viena.

De partea cealaltă, compania maghiară MÁV a informat duminică, 1 octombrie, că în perioada 2 – 26 octombrie, trenurile vor circula pe un traseu mai scurt, doar până la Viena, „în conformitate cu faza actuală de renovare a magistralei principale Hegyeshalmi”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.