Trei dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România s-ar putea vinde

Un lanț de supermarket-uri cu peste 5.000 de angajați în România, iar anul trecut cu un profit de 6 milioane de euro, ar putea fi scos la vânzare aproape sigur din 2017.

Potrivit emisiunii Business Club, de la Digi24, este vorba despre lanțul Profi, preluat de fondul de investiții Enterprise Investors.

„Astăzi ne convine, e foarte bine că s-au scăzut aceste taxe, că există bani de consum, dar vrem sa știm… În 2017, de exemplu, Profi își propune să se vândă. Ce le arătăm investitorilor pe care vrem să îi chemăm să investească în Profi? Va fi o problemă mare dacă perspectiva va fi una tristă, de asta ne preocupă această politică fiscală”, a declarat Cristian Nacu, reprezentant al Enterprise Investors, pentru Digi24.

În schimb, acțiunea de extinerea a rețelei continuă. Luna trecută, Profi a deschis 8 noi magazine și a ajuns 363 de supermarket-uri în 173 de orașe. Cei care ar putea prelua rețeaua ar putea fi chiar competitori din România, însă deocamdată fondul polonez de investiții nu a anunțat că ar fi avut vreo discuție în acest sens.

Potrivit unei analize PMR Consulting, lanțurile de magazine cu cele mai multe șanse de a fi preluat de alți competitori de pe piață ar putea fi Billa și Cora.

Despre Billa se vorbește chiar că ar fi în negocieri cu Carrefour pentru vânzarea rețelei din România. Cora are 11 hipermarket-uri, însă în ultima perioadă nu s-a mai extins.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.