Tramvaiul care a supraviețuit bombei atomice

Peste trei zile se împlinesc 70 de ani de la primul atac cu bomba atomică asupra populației civile. S-a întâmplat la Hiroshima, în Japonia, și a distrus viețile a peste 140.000 de oameni.

Pentru a comemora cei 70 de ani care au trecut de atunci, autoritățile nipone au recondiționat un tramvai, care a supraviețuit atacului.

Tramvaiul, care circula pe străzile din Hiroshima când a căzut prima bombă atomică, a fost refăcut și redat cetățenilor orașului la scurt timp după atac. A fost folosit până de curând pe o linie a orașului.

Acum, tramvaiul circulă pe o linie turistică, primind și vechile sale culori: albastru și gri.

Ca un exemplu de organizare tipic japoneză, sistemul de tramvaie din Hiroshima a fost pus pe picioare la doar trei zile după furtuna de foc provocată de explozia din urmă cu 70 de ani.

Tramvaiele sunt un simbol al supraviețuirii pentru locuitorii orașului, potrivit BBC.

Jurnaliștii britanici au descoperit că nu doar unele tramvaie au scăpat nevătămate din explozie, ci și unele clădiri, cum ar fi cea a Băncii Japoniei, care avea ziduri groase din beton. Cu toate că s-a aflat la doar 400 de metri de locul unde a fost detonată bomba, construcția a supraviețuit, salvând viețile câtorva zeci de oameni.

Nu este, însă, singurul exemplu. Numeroși copaci au continuat să crească după explozie, demonstrând, dacă mai era nevoie, cât de puternică este forța de supraviețuire a naturii.

emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: