Traian Băsescu rupe tăcerea: „Voi reveni în viaţa publică. Nu mai tac”

traian băsescu

Traian Băsescu. Foto: Pagina de Facebook Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, aseară, la TVR, că va reveni în viaţa publică, după ce timp de două luni a tăcut, pentru că spaţiul public nu îl lasă în pace şi a început o campanie împotriva mandatului său. El a adăugat că nu mai are aspiraţii să devină preşedinte sau premier, dar a decis să nu mai tacă.

”Aproape două luni am tăcut, dar spaţiul public nu mă lasă în pace”, a arătat Băsescu la TVR.

El a precizat că a început o ”campanie furibundă de desfiinţare a mandatului său, şi se vede nevoit să îl apere”.

”Voi reveni în viaţa publică. Nu mai am aspiraţii să devin preşedinte, primar, premier, dar nu voi tăcea”, a transmis fostul şef al statului, potrivit mediafax.ro.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit în interviul televizat și despre Elena Udrea. El a spus despre aceasta că nu minte şi că nu a auzit în timpul mandatului său că a luat bani, subliniind că are încredere în ea şi în justiţie, dar va recunoaşte „indiscutabil” decizia judecătorilor, dacă aceştia vor decide că este vinovată.

Întrebat cum comentează „acuzele” că justiţia a aşteptat să-şi termine mandatul pentru a începe anchetarea penală împotriva Elenei Udrea, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că acest lucru este „o minciună” şi că nu a avut nicio informaţie până la încheierea mandatului că „ar fi implicată în lucruri ilegale”.

Traian Băsescu: „Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani”

Băsescu a precizat că nu va intra „în corul mediatic care se desfăşoară acum la adresa Elenei Udrea, mai ales că mâine acest om se prezintă în faţa judecătorilor”, pentru a nu încerca să influenţeze vreo decizie. „Cred că orice aş spune despre dosare, că-i Microsoft, că-i Gata Bute, i-ar face un deserviciu”, a spus el, potrivit sursei citate.

„Am încredere în acest om. Când un judecător va spune că e vinovată, voi recunoaşte indiscutabil decizia judecătorilor. Dar deocamdată discutăm de o fază premergătoare”, a mai spus fostul preşedinte.

Referitor la faptul că împotriva Elenei Udrea există nouă solicitări pentru începerea urmăririi penale şi pentru arestare preventivă, Traian Băsescu a spus: „Recunosc că e o situaţie de Guinness Book, e aşa o avanlanşă, pentru care trebuie să fii extrem de tare să rezişti, să ai un caracter foarte puternic”.

Fostul preşedinte a susţinut că, aşa cum o cunoaşte, Elena Udrea este „un om care nu minte şi în care poţi să ai încredere”. „Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, să ia bani să facă ceva, sunt 11 ani de când colaborez cu ea şi am şi investit enorm încredere şi politic”, a spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a mai spus că el are încredere în Elena Udrea şi în justiţie.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Udrea unor persoane de la vârful SRI şi DNA, Traian Băsescu a precizat că „fiecare are dreptul să spună ce crede şi ce ştie” şi că este datoria instituţiilor statului să ancheteze astfel de suspiciuni”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Autonomia Ardealului, cerută de un student din Cluj într-o petiție către Iohannis
O româncă din Italia ce lucra ca menajeră a câștigat un premiu uriaș al Loteriei
Parlamentarii vor taxă pe cultură. Cărțile, tratate ca băuturile alcoolice


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version