Tragedie în „Colectiv”, dramă în Educație: 93% dintre școli riscă să fie închise!

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care îndeplinește și funcția de ministru al Educației, a anunțat într-o conferință de presă că doar 7% din cele aproximativ 19.000 de școli au avize de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Două dintre cele mai mari construcții din România, stadionul Arena Națională din Capitală și Cluj Arena nu au nici ele avize de la ISU și riscă să fie închise în următoarea perioadă dacă nu-și rezolvă această problemă de siguranță. De altfel, echipa de fotbal Steaua București a fost nevoită să-și caute alt stadion pentru partida din acest weekend, pentru că reprezentanții clubului au refuzat să-și asume responsabilitate pentru eventuale probleme care ar putea apărea.

Alte şase persoane rănite în incendiul din Clubul Colectiv au murit, sâmbătă, la Spitalul de Arşi şi la cel Universitar, dar şi în Olanda, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând astfel la 38.

În urma incendiului de săptămâna trecută, din clubul Colectiv, alte 90 de persoane sunt internate în stare critică în spitale din Capitală.

Incendiul a pornit de la un joc de artificii, care a aprins buretele antifonic care acoperea stâlpii şi tavanul clubului bucureştean. Unii martori susţin că, la apariţia primelor flăcări, solistul Andrei Găluţ a cerut, calm, un extinctor.

Nu l-a primit însă, iar focul s-a răspândit extrem de rapid. Oamenii s-au năpustit spre singura ieşire din club, cei care se aflau în apropierea acesteia reuşind să se salveze. Buretele încins de pe tavan a început să cadă pe oameni, mulţi dintre spectatori murind pe loc.

În incendiu şi-au pierdut viaţa şi doi chitarişti ai trupei care concerta în acea noapte, Goodbye to Gravity.

Cei trei patroni ai clubului au fost arestaţi preventiv. Potrivit motivării judecătorilor, cei trei reprezintă un pericol public pentru societate, prin comportamentul pe care l-au avut. De asemenea, procurorii care lucrează la acest dosar au trimis o parte din date și către Departamentul Național Anticorupție, întrucât ar exista suspiciuni de fapte de corupție comise funcționari ai Sectorului 4 și de primarul demisionar Cristian Popescu Piedone.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.