Premierul României, aproape decis. „Una dintre rarele figuri publice care nu e percepută drept coruptă”

Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100
Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100

Un tehnocrat care se bucură de mare susţinere din partea Uniunii Europene va ocupa funcţia de premier al României până la alegerile din decembrie 2016, susţin surse „credibile” citate de euractiv.com.

Publicaţia amintită citează „două surse credibile”, care îl dau drept viitor premier pe Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură, funcţie pe care a îndeplinit-o între 2009 şi 2014. Cioloş a fost ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, însă, potrivit hotnews.ro, şi-a păstrat permanent o reputaţie de tehnocrat.

„A devenit evident că Cioloş va prelua funcţia de prim-ministru până la alegerile (parlamentare) prevăzute pentru decembrie 2016. Nu numai că alegerea va fi bine văzută la Bruxelles, dar Cioloş este una dintre rarele figuri publice din România care nu este percepută drept coruptă”, scrie euractiv.com.

Joi, 5 noiembrie, surse din mediul politic au declarat pentru euractiv.ro că Cioloş va avea o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor pe care acesta le are cu partidele şi societatea civilă. Consultările sunt programate joi şi vineri.

România a trăit joi a treia seară de ample proteste în Bucureşti şi în ţară. Cele mai multe persoane au fost în stradă miercuri seară, când 70.000 de oameni din mai multe mari oraşe din ţară au cerut o nouă clasă politică. Aseară, numai în Bucureşti, au fost în jur de 10.000 de persoane. Preşedintele Iohannis a luat decizia de a chema, la consultările de la Cotroceni, şi reprezentanţi ai societăţii civile. Rămâne de văzut dacă aceştia se vor prezenta la întrevedere.

După demisia lui Victor Ponta, depusă în 4 noiembrie, interimatul este asigurat de Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei. Cîmpeanu nu este înscris în niciun partid politic, dar l-a susţinut pe Victor Ponta în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.