Tot mai puțini români pe listele de așteptare pentru vaccin

FOTO: x3/Pixabay.com
FOTO: x3/Pixabay.com

În timp ce Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, promite că efortul de imunizare se va intensifica în zilele următoare, românii nu se mai înghesuie pe listele de așteptare pentru a primi serul anti-COVID.

Medicul Gheorghiță a declarat că informațiile despre durata de așteptare pentru primirea vaccinului – opțiune promisă de mai bine de o lună de autorități – vor putea fi disponibile cetățenilor în cursul acestei săptămâni.

Colonelul a spus, la Digi24, că ”în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca”.

”Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a adăugat medicul.

Cu toate că vaccinul devine tot mai ușor de obținut în România, interesul cetățenilor pentru imunizare pare să scadă.

În acest moment, pe listele de așteptare sunt doar puțin peste 600.000 de români, majoritatea dorind să se vaccineze cu Pfizer.

Serul AstraZeneca este ocolit de români, existând peste 65.000 de locuri disponibile imediat pentru cei care vor să se vaccineze cu acest ser.

Până în prezent, doar 1,4 milioane de români au fost vaccinați cu ambele doze.

Premierul Florin Cîțu anunța, de curând, că până în luna august speră să fie imunzați 10 milioane de români.