Toate ceasurile din Coreea de Nord vor fi date înapoi cu 30 de minute

Coreea de Nord este o țară unică din multe puncte de vedere, iar o nouă măsură luată de Phenian va accentua această situație.

Autoritățile nord-coreene au anunțat, prin intermediul agenției KCNA, că statul comunist își va seta ceasurile după un nou fus orar – ora Phenianului. Toate aparatele de măsurare a timpului vor fi date înapoi cu o jumătate de oră în ziua de 15 august, pentru a marca 70 de ani de la eliberarea de sub controlul japonez.

Phenianul va fi la +8:30 GMT, așa cum era înainte de ocupația niponă.

”Viclenii imperialiști japonezi au comis crime impardonabile în Coreea, printre care și modificarea timpului standard, în timp ce au călcat în picioare o istorie și cultură veche de cinci mii de ani, în misiunea lor de a distruge națiunea coreeană”, se menționează în comunicatul emis de KCNA.

Nord-coreeni au deja calendarul lor. În loc să numere anii de la nașterea lui Hristos, ei au ales anul nașterii lui Kim Ir-Sen (1912) drept anul 0.

Prin modificarea fusului orar, Phenianul va fi la o jumătate de oră în urma celorlalte două mari capitale din regiune, Seul și Tokyo.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. Top 7 oferte șoc
Model pentru toată România. O comună își produce singură electricitatea
O benzinărie din România a vândut apă în loc de carburant
Caz șocant la Dubai. Un tată nu i-a lăsat pe salvamari să îi salveze fiica de la înec
Povestea satului din România cu ulițe de marmură și cinci locuitori