Tezele sunt suspendate pentru anul acesta școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că pentru anul şcolar 2020 – 2021 sunt suspendate tezele. „În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a transmis ministrul.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.

Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, a precizat ministrul, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Zilele trecute, ministrul Educației mai spune că rata de infectare în rândul elevilor și al personalului din învățământ a scăzut la jumătate, la 181 de cazuri.

„În perioada 8-15 martie, rata de infectare în școli a fost jumătate față de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv în total am avut 181 de infectări în perioada 8-15 martie, față de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor și, de asemenea, puțin peste 300 în rândul personalului din învățământ, față de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.