TEST. Mai știi matematică de generală? 5 întrebări de la Evaluare la care trebuie să știi răspunsurile

Astăzi, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba de Matematică la Evaluarea Națională, după ce luni a fost organizată proba de Limba și Literatura Română.

Potrivit datelor Ministerului Educației, aproape 150.000 de elevi susțin în această perioadă examenele de la Evaluarea Națională.

La primul subiect, elevii au avut de făcut mai multe calcule, la subiectul al doilea au primit ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie.

Am ales 5 întrebări din lista de probleme de la proba de Matematică din acest an pe care fiecare dintre noi ar trebui să știe să le rezolve.

Iată un test rapid care vă permite să vă evaluați cunoștințele de matematică:

1. Rezultatul calculului 10 * 5 – 50 = …

2. Dacă a/16 = 7/8, atunci a este egal cu …

3. Pătratul ABCD are latura de 3 cm. Perimetrul acestui pătrat este egal cu … cm.

4. În vacanță, Mihai a economisit o sumă de bani. După ce a cheltuit două cincimi din această sumă, lui Mihai i-au mai rămas 72 de lei. Calculați suma de bani pe care a economisit-o Mihai în vacanță.

5. În figura de mai jos este reprezentat un cub ABCDEFGH. Măsura unghiului determinat de dreptele AB și AD este egală cu …
cub

Reduceri eMAG pentru vacanța de vară. TOP 5 produse la ofertă

Vă invităm să postați răspunsurile la rubrica de comentarii.

Dacă vreți să vă verificați, aici găsiți lista răspunsurilor corecte.

În cazul în care vreți să încercați să rezolvați și restul de probleme și de exerciții de la Evaluarea Națională din acest an, aici găsiți lista completă a subiectelor la matematică.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST rapid. 5 întrebări de la Evaluarea Națională la română la care ar trebui să știi răspunsurile
Afacere cu solarii. Cum a reușit un fermier mic să aibă chiar și 15 comenzi pe zi
O Mare Britanie înfricoșătoare? Incident rasist șocant, filmat într-un tramvai | VIDEO

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.