Teodosie sfidează iar regulile: a împărtășit zeci de credincioși și nu a purtat mască

teodosie constanța
Sursa: Captură video Radio Dobrogea / Facebook

Arhiepiscopul Tomisului Teodosie a sfidat din nou regulile din pandemie.

Vineri, 25 decembrie, el a ținut slujba de Crăciun în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța alături de zeci de credincioși pe care i-a și împărtășit.

Au fost încălcate mai multe reguli care ar fi trebuit respectate deoarece municipiul Constanța este în carantină.

În primul rând, credincioșii nu aveau voie să stea în interiorul lăcașului de cult, ci doar în curte.

În al doilea rând, nici Teodosie și nici ceilalți preoți care au oficiat alături de el liturghia nu purtau măști de protecție, deși purtarea acestora este obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Tomisului încalcă măsurile de restricție impuse în pandemie. El a mai organizat și alte slujbe în Constanța la care au participat credincioșii (în interior), iar preoții nu au purtat măști de protecție.

Municipiul Constanța este în carantină până la data de 1 ianuarie, când situația acestuia va fi reevaluată.

Potrivit DSP Constanța, în perioada 9-22 decembrie, incidența coronavirusului a fost de 6,42 în municipiu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.