Task force la Ministerul Economiei, în contextul războiului din Ucraina

FOTO: jannonivergall/Pixabay.com
FOTO: jannonivergall/Pixabay.com

Ministerul Economiei organizează, astăzi, o primă întâlnire în cadrul unui task force cu reprezentanţi din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României, afectate de conflictul militar dintre Ucraina şi Rusia, din perspectiva sancţiunilor impuse și a imposibilităţii asigurării fluxului de produse la trecerile de frontieră.

„Am solicitat constituirea unui task force la nivelul Ministerului Economiei care va gestiona efectele conflictului din Ucraina asupra anumitor segmente industriale din ţara noastră”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei, într-un comunicat de presă.

Segmentele industriale care au comunicat deja către Ministerul Economiei un impact major asupra producţiei sunt industria auto, a mobilei şi metalurgică.

„Imediat după anunţul UE referitor la sancţiunile impuse Federaţiei Ruse ne-am îndreptat atenţia către industrie şi am cerut urgent o analiză a impactului conflictului Rusia-Ucraina asupra ramurilor industriale din România din perspectiva relaţiilor comerciale, respectiv contracte de furnizare şi prestări de servicii cu parteneri din Ucraina, dar şi din Federaţia Rusă”, a explicat ministrul economiei.

Acesta a adăugat că cel puţin 3 sectoare industriale au semnalat efecte majore asupra activităţii desfăşurate pe teritoriul României, fiind luată decizia de constituire a unui grup de lucru, astfel încât impactul negativ asupra economiei să poată fi gestionat din timp şi să putem veni cu soluţii pentru sprijinirea industriei care are deja de suferit din cauza conflictelor militare de la graniţă.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.