Tăriceanu dă mâna cu Ponta: ”Discuții fructuoase” despre o alianță politică

Foto: Călin Popescu Tăriceanu / Facebook

După eșecul răsunător de la alegerile parlamentare din acest an, când n-au reușit să depășească pragul electoral, Călin Popescu Tăriceanu și partidul său, ALDE, vor forma o alianță politică alături de gruparea Pro România, a lui Victor Ponta.

Tăriceanu, care își încearcă norocul și la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, însă șansele sale de a prinde turul doi sunt destul de subțiri, a postat pe Facebook mai multe imagini de la o întâlnire cu Victor Ponta, un alt fost candidat la președinție, învins de Klaus Iohannis în urmă cu cinci ani.

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!”, s-a entuziasmat, pe rețeaua de socializare, Călin Popescu Tăriceanu.

”ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL”, a mai spus liderul ALDE, care a girat, în ultimii ani, toate măsurile controversate ale guvernării conduse de PSD.

Discuțiile cu ”disidentul” Victor Ponta vin în contextul unor tensiuni cu PSD, în ceea ce privește rectificarea bugetară, iar ALDE a amenințat că va ieși de la guvernare.

Tăriceanu a mai spus că în perioada următoare reprezentanții Pro România și ALDE vor stabili proiectul politic al noii alianțe. În prezent, ALDE are 31 de parlamentari, în timp ce grupul Pro România numără 24.