Tânără, la un pas de moarte, din cauza unei substanțe din vopseaua de păr

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

O tânără de 19 ani, din Franța, a fost la un pas de moarte, după ce și-a vopsit părul cu un colorant destul de popular. Potrivit Le Parisien, Estelle a suferit o reacție alergică severă. Tânără își amintește că nu mai putea respira.

S-a decis să posteze mai multe imagini cu efectele alergiei pe Facebook, pentru a atrage atenția asupra efectelor pe care le-ar putea avea în unele situații substanța chimică PPD, pe care o conțin aproximativ 90% din produsele de colorare a părului existente pe piață.

Mama tinerei a fost martoră la întreaga întâmplare. Estelle știa că este alergică la coloranți chimici. Mai întâi a pus colorantul pe o suprafață mică de piele, timp de 30 de minute, pentru a vedea dacă există vreo reație.

Pentru că a văzut că nu s-a întâmplat nimic, după 48 de ore, a decis să se vopsească. La scurt timp după ce a aplicat vopseaua, alergia a început să se facă resimțită foarte repede.

După câteva ore, partea de sus a feței a început să i se umfle. De asemenea, i s-a umflat limba, iar ritmul cardiac îi era accelerat. „Capul meu arăta ca un bec imens”, spune tânăra.

Mama tineri a dus-o la spital. Medicii au tratat-o pe tânără cu antihistaminice și corticosteroizi, apoi au trimis-o acasă. Numai că starea fetei se înrăutățea. A mers apoi și la alte două spitale. A fost internată, i s-a administrat adrenalină și a fost ținută sub observație peste noapte. Din fericire, a doua zi s-a încheiat calvarul.

Din câte se pare, medicii sunt familiarizați cu acest tip de reacții alergice la PPD sau parafenilendiamina – o substanță care fixează culorile închise, interzisă în fabricarea cosmeticelor pentru față.

https://www.youtube.com/watch?v=HgiajBHmhFc

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.