Sute de români au ajuns la spital din cauza unui virus nou

Experții de la Institutul Cantacuzino au descoperit o tulpină necunoscută de norovirus, care a infectat sute de oameni în vestul țării. Potrivit Știrile TVR, acesta provoacă vărsături și diaree acută și pentru că este extrem de contagios, cercetătorii l-au clasat în categoria „agenților bioteroriști”.

Începând din luna octombrie, foarte mulți arădeni au ajuns la medic cu simptome medii și ușoare de gastroenterită.

Institutul Cantacuzino din București a descoperit în trei probe din cele cinci primite de la Direcția de Sănătate Publică Arad o tulpină de norovirus, care provine din Asia și seamănă bine cu ceea ce a provocat epidemii în Italia și Franța.

Însă medicii spun că printr-o hidratare corectă și o dietă corespunzătoare, în câteva zile scăpăm de acest virus, care apare mai ales în sezonul rece. Doctorii mai spun că nu trebuie să ne speriem.

Virusul se transmite foarte ușor, prin apă și alimente contaminate, iar spălatul pe mâini cu apă și săpun poate preveni contaminarea. Deocamdată nu a fost stabilită o sursă a epidemiei din vestul țării.

În SUA, norovirusul provoacă în jur de 20 de milioane de cazuri în fiecare an.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.