Sute de oameni protestează împotriva măștilor în Piața Universității

Foto: EuropaFM

Cu toate că epidemia pare să se extindă pe teritoriul României, cu cifre-record anunțate de autorități în fiecare din ultimele zile, sâmbătă seară, în Piața Universității din București, câteva sute de persoane s-au adunat pentru un protest.

Manifestanții, nemulțumiți de măsurile luate de Guvern pe durata epidemiei, cer renunțarea la obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Protestul are și un pronunțat caracter religios, mulți dintre participanți arătându-și nemulțumirea față de restricțiile la care au fost supuse și practicile religioase.

Printre organizatorii acestei manifestații este și Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un grup ultraortodox, scrie HotNews.

Mulțimea care a ocupat complet zona fântânii de la Universitatea București nu poartă mască, iar despre distanțare socială nu poate fi vorba.

Oamenii cer renunțarea la multe dintre restricții, despre care susțin că fac mai mult rău decât bine. Protestul este pașnic și se desfășoară sub supravegherea jandarmilor.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.