Sute de angajați de la o companie România vor fi concediați de la 1 august din cauza prețurilor uriașe la energie

alum sa
Sursa: Alum SA (Facebook) / dobrogeanews.ro

451 de angajaţi de la Alum SA, singurul producător de alumină din ţara noastră, vor fi concediaţi la 1 august din cauza costurilor uriașe provocate de preţurile tot mai mari la energie, relatează adevarul.ro.

Societatea Alum SA din Tulcea, care face parte din grupul de firme Alro Slatina, are 710 angajaţi, din care după 1 august vor rămâne doar 259.

Închiderea parţială a producţiei şi concedierile vin în urma creşterilor costurilor cu gazele şi energia, pe care combinatul nu le mai poate susţine.

Cei 259 de oameni care vor rămâne la muncă sunt cei de la întreţinere, cercetare şi dezvoltare, pentru că uzina va păstra deschise câteva secţii care au în lucru alte tipuri de produse decât alumina calcinată brută, mai notează sursa citată.

Combinatul de alumină din Tulcea a început să funcţioneze în anul 1973. După Revoluție, în 1996, unitatea a fost preluată de firma Balli Metal, iar ulterior de Alro Slatina.

Alumina calcinată se folosește la producerea aluminiului, a produselor ceramice, a cimentului, precum şi în tratarea apei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.