Surse CNN: Președintele Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în România

soldați americani
Foto: Military_Material / pixabay.com

Președintele american Joe Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România, au declarat surse oficiale pentru CNN.

Prin trimiterea acestor trupe, SUA vor să își arate susținerea față de aliații NATO care se simt amenințați de manevrele militare făcute de Rusia la granița cu Ucraina, au mai arătat sursele citate.

Departamentul de Apărare al SUA urmează să anunțe miercuri că va trimite mii de noi soldați în câteva locuri din Europa. Aproximativ 2.000 de soldați vor fi trimiși în Polonia, iar alte câteva mii în țări NATO din sud-estul Europei, inclusiv în România, au mai spus sursele pentru CNN.

SUA și NATO au deja zeci de mii de soldați în Europa. Unii dintre soldații care vor fi trimiși în Europa de Est se află deja în Europa, în timp ce alții vor veni din SUA.

Din octombrie până în noiembrie 2021, Rusia a adus peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, ceea ce a creat îngrijorare pe plan internațional și suspiciunea că Rusia se pregătește să invadeze țara vecină. Ulterior, Rusia i-a cerut Ucrainei garanții că nu va adera la NATO. De asemenea, Rusia a cerut reducerea numărului de soldați și de echipamente pe care NATO le are în Europa de Est, inclusiv în România, considerând că acestea reprezintă o amenințare la adresa siguranței sale naționale. SUA și statele NATO au respins aceste cereri.

Foto: Military_Material / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.