Surpriză uriașă pentru o elevă notată cu 3,65 la Evaluare. Ce notă a primit după contestație

evaluare examen contestație
Foto: мίşş ℓσℓίţά

O elevă de la Colegiul Național „Ion Neculce” din București a primit nota 10 la proba de Matematică după contestație, deși inițial ea fusese notată cu 3,65.

În urma contestației, nota fetei s-a mărit cu nu mai puțin de 6,35 puncte. Practic, dacă înainte nici măcar nu luase notă de trecere, după contestație lucrarea sa a primit notă maximă.

Prin urmare, eleva de la Colegiul Național „Ion Neculce” este unul dintre cei 112 elevi din București care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională din acest an.

Acesta nu este singurul caz de acest gen care apare în timpul probelor de la Evaluarea Națională sau de la examenul de Bacalaureat.

Totuși, de obicei nu este vorba de o diferență atât de mare între nota inițială și nota finală.

Anul trecut, o elevă de clasa a XII-a din Suceava, de la Colegiul de Artă, a luat nota 8,40 la proba de BAC de la Istorie, iar după contestație a primit punctaj maxim: lucrarea i-a fost notată cu 10.

Un alt caz s-a petrecut chiar în acest an la Evaluarea Națională, însă aici a fost vorba de neatenția cadrului didactic ce a introdus nota în baza de date a Ministerului Educației. Eleva a aflat că a luat 2,40 la Matematică, însă în realitate ea luase 9,40, inspectoratul confirmând că a fost vorba de o eroare de transcriere.

evaluare națională contestații
Sursa: edu.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.