Surpriza unei eleve notată cu 2,40 la Evaluarea Națională. Nota corectă după contestație

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

O elevă de clasa a VIII-a din județul Ialomiţa a aflat că a picat cu nota 2,40 proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2017, deși știa că se descurcase la examen.

Eleva Diana Alexe, de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, a avut parte de o supriză neplăcută atunci când şi-a verificat rezultatele la Evaluarea Naţională 2017 pe edu.ro, relatează adevarul.ro. Fata a aflat că la Matematică a fost notată cu 2,40.

În urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrare era 9,40, însă aceasta a fost introdusă greșit în baza de date.

Întâmplarea a fost făcută publică de tatăl fetei: „În ziua de 26.06.2017, s-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională. Din cauza unei erori, la disciplina Matematică, în loc de 9,40 a fost trecută nota 2,40, pentru fiica mea Diana. Astfel că, în loc să ne bucurăm pentru rezultate a trebuit să facem mai multe cereri pentru a clarifica situaţia. Cât de puternic trebuie să fie un copil care a terminat clasa a VIII-a cu media 9,97 în faţa unui asemenea moment? Cât de inconştienţi pot fi unii oameni care creează astfel de situaţii, care cred că nu sunt singulare? Felicitări Diana!!! Succes în continuare!!!”.

Eleva de la țară care a strălucit la Evaluarea Națională

Vina pentru situaţia creată îi aparţine profesorului evaluator care a introdus rezultatele în sistemul informatic al Ministerului Educaţiei. Situaţia a fost remediată.

notă evaluarea națională
Sursa: edu.ro

Nota corectă după contestații:

rezultate evaluare națională 2017 după contestații
Sursa: edu.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.