AcasăAlegerile editorilorSurpriza unei eleve notată cu 2,40 la Evaluarea Națională. Nota corectă după...

Surpriza unei eleve notată cu 2,40 la Evaluarea Națională. Nota corectă după contestație

-

O elevă de clasa a VIII-a din județul Ialomiţa a aflat că a picat cu nota 2,40 proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2017, deși știa că se descurcase la examen.

Eleva Diana Alexe, de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, a avut parte de o supriză neplăcută atunci când şi-a verificat rezultatele la Evaluarea Naţională 2017 pe edu.ro, relatează adevarul.ro. Fata a aflat că la Matematică a fost notată cu 2,40.

În urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrare era 9,40, însă aceasta a fost introdusă greșit în baza de date.

Întâmplarea a fost făcută publică de tatăl fetei: „În ziua de 26.06.2017, s-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională. Din cauza unei erori, la disciplina Matematică, în loc de 9,40 a fost trecută nota 2,40, pentru fiica mea Diana. Astfel că, în loc să ne bucurăm pentru rezultate a trebuit să facem mai multe cereri pentru a clarifica situaţia. Cât de puternic trebuie să fie un copil care a terminat clasa a VIII-a cu media 9,97 în faţa unui asemenea moment? Cât de inconştienţi pot fi unii oameni care creează astfel de situaţii, care cred că nu sunt singulare? Felicitări Diana!!! Succes în continuare!!!”.

Eleva de la țară care a strălucit la Evaluarea Națională

Vina pentru situaţia creată îi aparţine profesorului evaluator care a introdus rezultatele în sistemul informatic al Ministerului Educaţiei. Situaţia a fost remediată.

notă evaluarea națională
Sursa: edu.ro

Nota corectă după contestații:

rezultate evaluare națională 2017 după contestații
Sursa: edu.ro

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Andreea Dogar
Andreea Dogarhttps://greatnews.ro/
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

9 COMENTARII

  1. Doamna jurnalista , personal am fost in comisie de evaluare nationala si personal am introdus note de la lucrari. Poate ca ar trebui sa completati articolul si cu alte detalii… Ca de exemplu: sunt doar 6-7 membri care trebuie sa gestioneze si pana la 5000-7000 de lucrari corectate si sa le insereze in aplicatia informatica. Deoarece se pune intotdeauna presiune pe acestia, se sta in comisiile de evaluare pana la 1-2 noaptea. Stiti cu cat e platit un membru pentru 5-6 zile de stat minim 12 ore pe zi ? Vreo 300-400 de lei brut ! Nu ai timp nici sa pleci sa iei pranzul, faci comanda. Si da, desi sunt verificate, e posibil sa gresesti la mii de lucrari. Mai vorbiti si cu siveco si vedeti ca ei, mai nou, nu lucreaza in weekend. Stiti asta ? Daca ai gasit o greseala in aplicatie in weekend, nu se corecteaza decat luni. Habar nu aveti. Banuiesc ca stiti ca lucrarile se corecteaza in alte judete si se pierde foarte mult timp cu transportatul acestora. Se lucreaza zi-lumina. Si de-asta exista contestatii, sunt posibile astfel de erori si in viitor vor fi tot mai multe. Fiti fara grija parinti, in educatie e lejer, 3 luni vacanta (pe dracu!) :))

    • ma scuzati, dar stiti carei presiuni este supus unui lucrator la banca, de exemplu ( nu dau exemplu acesta pentru ca as fi un astfel de lucrator) daca greseste in contul unei persoane cu 1 banut?!!! daca greseste la mai multi clienti ai bancii cu cate un banut? dar daca Dvs va jucati ( de oboseala si lipsa platii adecvate) cu viata unor copii… stiti cam ce presiune puneti pe ei? aveti o presiune a meseriei si Dvs si este normal sa aveti… de ce presiunea muncii DVS pe pishcul Dvs ca profesor ar trebui sa fie mai mica decat presiunea muncii fiecarui om care lucreaza pe bani putini? De ce DVS nu ar trebui sa faceti atentie la fiecare cifra de dupa virgula notei principale?! Fiecare cifra de dupa virgula este meritul si munca si stressul unui copil si oboseala Dvs nu ne intereseaza catusi de putin ca justificare pentru erori de genul acesta! Dvs nu sunteti mai importanti , ca profesori, in comparatie cu nici un alt om din nici o alta meserie! Cine spune ca trebuie sa va fie lejer sau ca trebuie sa fiti protejati?!

    • Domnul Mircea, asa lucreaza multi din sectorul privat: 12 14 ore pe zi, introduc si manevreaza nr mare de date(conturi bancare, plati, facturi si chitante cu valori diferite etc), mananca ce si au adus la pachet (sandvish sau supa de acasa, cafea de acasa etc). Si pt o greseala ca asta li se taie 10%din salariul care nu e mai mare de salariul mediu pe economie.

      Greseala e greseala, e umana, se intampla, si se plateste.

    • Ca profesor, nu vă dau dreptate. Nu există scuze la astfel de greșeli și ar trebui ,,răsplătite” cu neparticiparea în astfel de comisii, mulți ani de acum încolo. Din păcate, colegii din ISJ-uri nu țin cont de criterii temeinice atunci când nominalizează profesori în comisiile de examene. Importante, pentru ei sunt prieteniile, faptul că a participat și anul trecut etc. Și astfel, apar persoane care fie își pierd viața, datorită unor probleme, fie greșesc la procesul de evaluare. Acesta este o altă mare deficiență a sistemului de învățământ…

  2. Lipsa de organizare! Ca la toate institutiile statului! Cand criteriile de promovare a conducatorilor sunt apartenenta politica si slugarnicia , cine se asteapta sa vada performant, e rupt de realitate!

  3. Vineri voi afla si eu nota corecta , tot la matematica
    Dupa barem si mai multi profesori , nota mea este de 8.70 , iar eu am vazut ca am primit 7.65
    Sper ca vineri sa-mi aflu nota corecta!

  4. se poate gresi, e inuman cum lucram ,in ce conditii si cat suntem de presati! Culmea tot de presa! Vor statistici!
    Rezultatele de la contestatii inca nu se stiu! Am impresia ca din nou unii vor doar senzationalul! Imaginea din articol nu poate fi reala! Nota apare in dreptul unui liceu si nu in dreptul unui nume!
    Pentru persoanele care lucreaza la “privat” nu pot sa spun altceva: trbuia sa inveti mai mult !

  5. Buna seara,
    d-na Eva, cei care lucreaza la privat sustin intregul sistem bugetar si acolo, nu lucreaza pleava societatii!! Este o atitudine nedemna pentru un profesor, sa faca asemenea observatii!!

  6. …fara suparare d-lor profesori dar…o eroarea minima in proiectare ,transpusa in executie poate duce la catastrofe …fiti responsabili.

Comentariile sunt închise.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

Grupul „Vouă”. Naşterea şi rătăcirea umorului inspirat „din viaţă şi din...

0
Gabriel Radu, „Mustăciosul de la Vouă”, aşa cum a rămas în memoria oamenilor, a scris sute de momente comice ale grupului „Vouă”, după 1995....

De ce sunt Israel și Iran țări inamice

0
Israelul a atacat zeci de ținte nucleare și militare din Teheran. Au fost uciși mai mulți generali iranieni și oameni de știință care ar...

TOP 7 cei mai ieftini furnizori de energie electrică în 5...

0
De la 1 iulie 2025, odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, unii românii vor plăti facturi duble pentru electricitatea consumată. Practic, plafoanele de...