Surpriza unei eleve cu 8,40 la BAC. Ce notă a luat după contestație

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

O elevă din Suceava a avut parte de o mare surpriză după ce și-a văzut nota finală obținută la proba de Istorie de la examenul de Bacalaureat.

Inițial, eleva de la Colegiul de Artă din municipiul Suceava luase nota 8,40 la această probă, așa că a făcut contestație. După ce lucrarea i-a fost reexaminată, ea a primit punctaj maxim: lucrarea i-a fost notată cu 10, relatează stirileprotv.ro, care citează news.ro.

Acesta nu este însă singurul caz în care elevii au avut parte de o mare surpriză după ce și-au văzut notele obținute în urma contestațiilor deoarece au constatat că există diferențe foarte mari între notele inițiale și cele finale. Însă surpriza nu a fost una plăcută pentru toți absolvenții.

Larisa But, absolventă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a primit inițial nota 9,10 la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de Bacaluareat. Larisa a considerat că merita o notă mai mare, așa că a depus o contestație.

Surpriza unei eleve cu 3,45 la Evaluarea Națională. Cât a luat după contestație

Nota finală a fost însă una mai mică: lucrarea sa a fost notată cu 7,80. Nemulțumită, absolventa de liceu a publicat o scrisoare deschisă adresată profesorilor și guvernanților pe rețeaua de socializare Facebook:

„Dragi profesori, am și eu o nelămurire. Sunt o simplă absolventă de liceu care a avut deosebita „onoare” de a susține examenul de bacalaureat. Am obținut la limba română nota 9.10. Am considerat că merit mai mult și am decis să depun contestație. Am luat după contestație nota 7.80. Acum vă intreb eu, dragi dascăli, dragi

larisa but bac 2016
Larisa But. Foto: Facebook

„îndrumători”, cum vă place să vă numiți: Cum este posibil așa ceva? Cum se poate ca un elev de la nota 9 să ajungă la nota 7? 

eMAG Stock Busters. Reduceri uriașe la mii de produse

Sunt mândră sa mă numesc „beneficiar” al sistemului de învățământ românesc. Dar totuși, de ce am beneficiat în acești 12 ani de școală? Într-adevăr, am întâlnit câțiva profesori minunați, pe care nu îi voi uita niciodată, dar din păcate prea puțini. Am învățat foarte mult pentru acest examen, părinții mei au muncit să îmi plătească ore în particular, tocmai pentru că munca depusă de acești dascăli în timpul școlii nu era suficientă. Iar acum nelămurirea mea, de ce există asemenea oameni în sistemul de învățământ? De ce există încă acești profesori cu mentalități comuniste care ne corectează nouă lucrările și cărora nu le pasă de viitorul nostru? De ce poate un om frustrat, care ne consideră treapta inferioară a acestui sistem infect, să ne dea note pe care nu le merităm? De ce?

Din fericire pentru mine, eu nu am nevoie pentru facultate de media de la acest examen, dar sunt alții care își pot rata viitorul din cauza unor profesori inadaptați și a unui sistem corupt plin de oameni nepăsători! Noi suntem oamenii care vom conduce țara aceasta în viitor și voi ce faceți Încercați să ne doborâți înainte de a apuca să înflorim și să ne dezvoltăm! 

Domnilor guvernanti,

Cum puteți permite așa ceva? Cum puteți permite atât de multă corupție în țara dumneavoastră? Aveți aici o mină de aur, aveți elevi olimpici, elevi buni, care vă pleacă din țară pentru că deja și-au dat seama cum funcționează. Pentru ce să mai învățăm 12 ani, pentru ce să ne chinuim și să nu dormim nopțile, dacă singurul document care atestă la final cunoștințele noastre, este această bucată de hârtie, unde notele nu reflectă deloc realitatea?

Tot ce îmi doresc este ca acești profesori să nu își mai bată joc de noi, de viitorul nostru, sau de munca părinților noștri, și dacă se poate…nici să nu mai fie în sistemul de învățământ.

Cu stimă, o altă elevă pe care ați pierdut-o”.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție de viață: Maria Elisa Pălimaru, eleva-mamă care a luat o notă fantastică la BAC
Rezultate finale la BAC 2016. Sunt mai mulți elevi de nota 10
Greu de egalat. Liceul în care n-a luat BAC-ul nimeni de șase ani

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.