Greu de egalat. Liceul în care n-a luat BAC-ul nimeni de șase ani

Aproape 67% dintre absolvenții clasei a XII-a, care s-au înscris la Bacalaureat anul acesta, au reușit să obțină note de promovare. Din cei 137.300 de elevi care au dat examene, 86.262 au obținut medii peste 6.

Există și licee în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul. În județul Timiș există un liceu în care niciun elev nu a obținut notă de trecere în ultimii șase ani. Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara. Tot în Timiș, rata de promovabilitate a fost zero și în liceele Tehnologic din Sânnicolau Mare, Teroretic „Socrates” și de Transporturi Auto.

Mai mult, în aceste patru instituții de învățământ, rata de înscriere la Bacalaureat a fost foarte mică. În total, au dat examenele doar 50 de absolvenți de clasa a XII-a.

O situație îngrijorătoare s-a înregistrat și la liceul de nevăzători „Ana” din Arad, unde din șase înscriși niciunul n-a promovat. Nici la colegiul UCECOM „Spiru Haret” din Arad din cei patru înscriși nu a promovat niciul.

Și în Harghita niciunul dintre absolvenții liceelor Tehnologic „Ditrău” și Teoretic „Cristuru Secuiesc” nu a luat Bacaluareatul.

În județul Constanța, liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpăna și din Deleni au înregistrat promovabilitate zero la Bacalaureat.

În aceeași situație este Liceul Tehnologic Apollonius din Petroșani. De asemenea, n-a luat nimeni BAC-ul nici la Colegiul Tehnologic „Iacobeni” și nici la Colegiul Tehnologic „Transcom”, ambele din Sibiu. Însă la cele două licee din Sibiu s-au înscris doar trei absolvenți.

Alte știri pe același subiect: