O lecție de viață: Maria Elisa Pălimaru, eleva-mamă care a luat o notă fantastică la BAC

Maria Elisa Pălimaru a obținut două note maxime la Bac 2016 (Facebook)
Maria Elisa Pălimaru a obținut două note maxime la Bac 2016 (Facebook)

O elevă din Vaslui care a dat naștere unei fetițe în ultimul an de liceu a obținut o notă excelentă la examenul de Bacalaureat.

Maria Elisa Pălimaru a obținut nota 9,96 la BAC, a treia cea mai bună notă din întreg județul Vaslui, potrivit statisticilor edu.ro.

Absolventă a profilului Ştiinţe Sociale la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Maria a fost notată la Bacalaureat cu 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Media obținută de elevă este superioară celor obținute de mulți dintre colegii săi olimpici, iar performanţa ei, spun profesorii, este cu atât mai mare cu cât, a reuşit să se mobilizeze exemplar după un an nu tocmai uşor, notează adevarul.ro.

Maria a născut în timp ce era în clasa a XII-a. Deși părinții și tatăl copilului, un adolescent de vârsta ei, au sprijinit-o total în creșterea copilului, tânăra a avut parte de multe nopți nedormite. În plus, ea a trebuit să facă, în toți anii de liceu, naveta între comuna sa, Laza, și Vaslui.

”Maria a fost o elevă foarte bună pe tot parcursul liceului. Clasarea ei pe locul trei ne-a bucurat foarte mult, este o răsplată pentru munca ei, pentru voinţa şi ambiţia de care a dat dovadă. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, dar nici uşor nu i-a fost. Iată, însă, că a reuşit să se mobilizeze, având şi familia alături, şi să strălucească la Bacalaureat. Suntem convinşi că va avea confirma şi la Admitere, pentru că are forţă şi ambiţie de învingător”, a declarat, pentru ”Adevărul”, prof. Cătălin Ignat, directorul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

În Vaslui, promovabilitatea la BAC a fost de 69, 64%, cu aproape trei procente mai mare decât rata de promovare la nivel de țară, de 66,7%. Elevii nemulțumiți de rezultate au avut marți posibilitatea să depună contestații, iar rezultatele finale ale examenului vor fi publicate în data de 16 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în România: singurul elev care a făcut liceul la țară și a luat 10 la BAC
Rezultate BAC 2016. Note și promovabilitate în toată țara
Eleva de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională: „Nu numai la oraș se poate învăța”

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.