Surpriză. Cel mai mare producător elvețian a realizat un ceas dedicat Marii Uniri

ceas tissot marea unire

Un ceas dedicat celor 100 de ani care au trecut de la Marea Unire a fost prezentat de compania Tissot, cel mai mare producător elvețian de ceasuri.

Pentru a marca anul Unirii, acest ceas a fost produs în exact 1918 exemplare. Costul unuia este de 2.900 de lei, potrivit adevarul.ro. Alături de ceas, cumpărătorii primesc și o medalie din lemn, cu motive tradiționale, produsă de artiști români de la atelierul de creației Șezi, Din Hăpria.

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizaţi 9 dansatori care se ţin de mână şi formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună aşa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918. Culorile steagului României, roşu, galben şi albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor şi cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru dată, o particularitate a acestei ediţii limitate.

Alte particularități ale acestui ceas:

– designul faţetat al cadranul orelor aminteşte de „Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuşi;

– pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre preiau motive tradiţionale din sculpturile şi broderiile româneşti. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porţile care ne conduc către lumile cereşti şi viaţă veşnică;

– limbile au fost albăstrite pentru a reproduce nuanţa de „albastru de Voroneţ”, astfel denumită după culoarea exterioară a mănăstirii medievale Voroneţ din Moldova;

– cureaua din piele de viţel, cu textură de aligator, evocă şi ea, prin culoare şi cusături, albastrul de pe steag;

– Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, replică a cetăţii Vauban de la Alba Iulia văzute de sus;

Fiecare ceas şi fiecare medalie sprijină asociaţia „Free Mioriţa: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din ţară.

DISTRIBUIȚI
Dan Arsenie
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.