Super-Simona Halep. Succes superb al româncei la Cincinnati. Poate reveni pe locul 2 în lume

După un sezon sub așteptări, atât pe zgură, cât și pe iarbă, Simona Halep pare să se descurce excelent pe cimentul nord-american.

Campioana din România a învins-o aseară, în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, pe nemțoaica Andrea Petkovic, a 17-a jucătoare a lumii.

Simona Halep a cedat primul set, cu 4-6, însă le-a câștigat pe următoarele două, 6-4, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală ale puternicei competiții din statul american Ohio.

”Nici nu știu cum am câștigat. A fost foarte dificil. Sunt bucuroasă că am fost concentrată până la sfârșit”, a declarat, după partida de două ore și 40 de minute, românca de pe locul 3 în lume.

Dacă va ajunge în finală la Cincinnati, Simona Halep va urca pe poziția a doua în ierarhia WTA.

Mai întâi, constănțeanca trebuie să o învingă pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, care a trecut, prin abandon în setul doi, la scorul de 1-6, 3-0, de bielorusa Victoria Azarenka.

Simona a câștigat toate cele patru dueluri disputate împotriva viitoarei sale adversare. Dacă tradiția se va menține și în meciul următor, românca va încrucișa racheta cu învingătoarea duelului dintre sârboaica Jelena Jankovici și slovaca venită din calificări Anna Karolina Schmiedlova.

Simona Halep se simte excelent pe suprafețele rapide din America de Nord. În prima parte a sezonului, românca s-a impus la Indian Wells și a ajuns până în semifinale la Miami.

De curând, ea a jucat și finala de la Toronto, unde, însă, a fost obligată să se retragă din cauza unor probleme medicale.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMAG
Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor