Super-performanță pentru Mergea și Tecău. Se luptă pentru finală la Wimbledon!

Horia Tecău e aproape de o nouă finală la Londra, după cea câștigată, în vară, la Wimbledon (adevărul.ro)
Horia Tecău e aproape de o nouă finală la Londra, după cea câștigată, în vară, la Wimbledon (adevărul.ro)

În 2002 și 2003, juniorii Florin Mergea și Horia Tecău se impuneau în proba perechilor de la Wimbledon. Acum, cei doi se vor lupta pentru un loc în finală la seniori.

Florin Mergea face pereche cu indianul Rohan Bopanna, în timp ce Horia Tecău îl are drept partener pe olandezul Jean-Julien Rojer.

Primii au reușit o surpriză uriașă aseară, când i-au învins în patru seturi, scor 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5), pe americanii Bob și Mike Bryan, principalii favoriți la Wimbledon.

De cealaltă parte, Tecău și Rojer i-au învins fără probleme pe polonezul Matkowski și sârbul Zomnjici: 6-4, 6-3, 7-6 (2).

Dacă Florin Mergea este pentru prima oară în semifinale la Wimbledon, Horia Tecău are deja experiența a trei finale, toate pierdute, alături de suedezul Robert Lindstedt, între 2010 și 2012.

Horia și Florin sunt printre cei mai valoroși specialiști de dublu ai lumii, iar în acest an s-au duelat deja de patru ori. Tecău a câștigat de fiecare dată: în sferturi la Australian Open, unde Mergea l-a avut coleg pe britanicul Dominic Inglot, în primul tur la Miami, în ”optimi” la Roma și în turul al treilea la Roland Garros.

Horia Tecău (30 de ani) este favorit în meciul cu prietenul său, mai tânăr cu o săptămână, alături de care evoluează în echipa de Cupa Davis a României, însă amândoi își doresc cu ardoare primul titlu din carieră la seniori în proba de dublu masculin.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon 2015 s-au calificat două ”cupluri” surprinzătoare: britanicul Jamie Murray, fratele lui Andy, și australianul John Peers, favoriți 13, vor întâlni perechea venită din calificări formată din israelianul Jonathan Erlich și neamțul Philipp Petzschner.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: