Succes în Europa. Pasta de dinți românească, cu rețetă inspirată din apa sfințită

Pasta de dinți ecologică, inventată de cercetători români, a fost premiată cu aur la Salonul de Inventică de la Varșovia și ar putea apărea în curând și în magazine, pentru că mai multe companii s-au arătat interesate să o producă. Echipa de cercetători este formată din Andrei Victor Sandu, Nădălina Nicoleta Matei, Ion Sandu și Kamel Earar.

Ideea pastei de dinți ecologice a plecat de la un profesor stomatolog care predă la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Galați. Potrivit Ziarul de Iași, la rețetă s-a lucrat mai multe luni și s-au analizat tot felul de produse ecologice și reacții naturale. Printre altele, cercetătorii au studiat și de ce, din punct de vedere științific, apa sfințită de preoți nu se „strică”.

„Ne-am gândit la dispersii fine de ordinul microanelor din mentă, levănţică, sau busuoic, uleiurile pe care conţin acestea au şi alte proprietăţi pe lângă mirosul plăcut. Sunt antifungice şi antimicrobiene. Cum e busuiocul din apa sfinţită care, în combinaţie cu argintul din care e făcută cristelniţa, îndepărtează bacteriile, şi apa nu se strică”, a declarat Andrei Victor Sandu, președintele Forumului Inventatorilor Ieșeni, citat de ziaruldeiasi.ro.

Pasta de dinți ecologică românească mai are în componență scorțișoară, cuișoare, precum și o pulbere abrazivă rezultată din coaja de ou măcinată, tratată prin înlăturarea membranei interioare, pentru întărirea cu calciu a smalțului.

„Lucrăm la mai multe reţete în momentul de faţă. Se doreşte o optimizare. Apoi, în funcţie de rezultate, vrem să ieşim şi pe piaţă, pentru că sunt foarte căutate aceste produse bio. Testele de laborator arată rezultate foarte bune, comparând cu alte produse similare”, a mai spus Andrei Victor Sandu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.