Strada din România pe care oamenii merg cu mască de protecţie

masca de protectie
Foto: ebay.com

O stradă din Craiova, care de doi ani este în reabilitare, le creează mari neplăceri oamenilor care locuiesc în zonă. Din cauza prafului, localnicii trebuie să meargă pe stradă cu mască pe faţă. Locuitorii se plâng că nu pot deschide ferestrele să aerisească pentru că toată pulberea le intră în case. Lucrările ar fi trebuit terminate încă din 2013, însă au fost amânate de mai multe ori, relatează digi24.ro.

„Nu poţi să aeriseşti ca omul dimineaţa şi seara cum toată lumea s-a obişnuit. Nu se poate deschide geam”, a povestit pentru postul de televiziune Maria Dincă, în vârstă de 75 de ani.

De doi ani, de când au început lucrările la strada Bariera Vâlcii din Craiova, toată casa ei este plină de praf. De teamă să nu se îmbolnăvească deschide rar ferestrele.

Oamenii spun că adierile de vânt și mașinile care trec pe stradă le aduc praful în casă. Mulţi locuitori au început să folosească mască de protecţie la nas şi gură pe stradă.

„Nu se poate descrie în cuvinte. Ceva îngrozitor. Interminabil. Aşa ceva nu se poate. Nu am cuvinte. Am rupt maşinile în două, mai ales în regim de taxi”, a povestit un șofer.

Lucrări îngreunate de o țeavă

Reabilitarea străzii a început în 2013, ca parte a unui proiect amplu de refacere a mai multor străzi din oraş, care a costat Primăria Craiova 11 milioane de euro. Lucrările ar fi trebuit să se încheie acum un an si jumatate, dar au tot fost amânări. Autorităţile dau vina pe ţevile vechi de apă, care trebuie înlocuite.

„Odată cu intrarea pe şantierul respectiv s-a constatat că în plus faţă de lucrările pe proiectul ăsta există şi o conductă de apă, care n-a fost prevăzută să se schimbe, care are deja o viaţă destul de lungă. S-a schimbat şi această conductă”, a explicat Mihail Genoiu, viceprimar al municipiului Craiova.

Autorităţile locale le promit oamenilor că lucrările vor fi gata la toamnă.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Anglia și Belgia în domeniul îngrijirii bătrânilor. Salarii de până la 1.700 de lire
Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.