Sprijin de peste 1 miliard de lei pentru fermierii din sectoarele vegetal şi zootehnic

FOTO: Peggy_Marco/Pixabay.com
FOTO: Peggy_Marco/Pixabay.com

Peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) vor beneficia de sprijin în sectoarele vegetal și zootehnic. Plafoanele alocate ANT au fost aprobate prin adoptarea unei Hotărâri în cadrul unei ședințe de Guvern de la începutul lunii martie, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, ajutoarele se ridică la peste 1 miliard de lei, sumă asigurată din bugetul MADR, pentru anul de cerere 2021. Cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri a fost majorat, pentru sectorul vegetal fiind prevăzută o alocare bugetară dublă față de anul trecut, peste 88 de milioane de euro. Pentru sectorul zootehnic, bugetul alocat este de 135 milioane de euro, mai mare de peste 6 ori față de 2021.

„Pentru că știu cât este de important pentru fermieri să primească la timp sprijinul oferit, anul acesta banii pentru această formă de sprijin ajung mai devreme în conturile beneficiarilor. Fermierii români au nevoie de stabilitate în activitatea lor, astfel încât să poată face investițiile necesare pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul MADR.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.